Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > Novinky > VODNÍ BIOTOP PŘED DOKONČENÍM

VODNÍ BIOTOP PŘED DOKONČENÍM



V říjnu probíhají finální práce na realizaci projektu Vodní biotop, který Semenec tvoří díky finančnímu příspěvku Nadace Partnerství a společnosti MOL Česká republika v rámci grantového programu Zelené oázy.
Během léta jsme provedli většinu terénních úprav na modelování tůní, břehů a teras, hutnili jsme jíl, naváželi štěrk, písek, zeminu, kameny, valouny… to vše se stihlo jedině díky neutuchající píli a svědomitosti zakladatele Semence – Ing. Jaroslava Šímy – děkujeme!
Kromě pracovníků Semence se na práci podíleli dobrovolníci během dvou dobrovolnických dnů o prázdninách, z toho jeden den práce nám věnovali zaměstnanci firmy Mol, která je sponzorem projektu.

Za zapůjčení bagru, provedení zemních prací a dovážku štěrku děkujeme firmě Š+H Bohunice, s. r. o., za dovážku jílu děkujeme Kompostárně Jarošovice. 3 a 4. 10. provádíme výsadby stromů a keřů společně s žáky 7. a 9. tříd Základní školy Malá Strana – také škole děkujeme za součinnost a žákům za jejich velké pracovní nasazení a výdrž!

IMG_2967.JPGIMG_2972.JPGIMG_2994.JPG

Těšíme se, že od příští sezóny bude vodní biotop k dispozici návštěvníkům, a to i včetně malého vodního hřiště. Děti tak budou mít možnost si při hře vyzkoušet pumpování vody a na šikmém pultu poznávat, jaké má voda vlastnosti

ZO_logolink.jpg


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů