Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > Novinky > SEMENEC MÁJOVÝ - HUDEBNÍ - TVOŘIVÝ

SEMENEC MÁJOVÝ - HUDEBNÍ - TVOŘIVÝ



Datum konání:
1.5.2016

Neděle 1. května je jako stvořená pro vycházku do přírody. Když je ještě navíc spojená s hudbou, divadlem, řemesly a chutným občerstvením, je z toho prvomájová veselice, jak má být.

Právě takovou akci připravil pro vás Semenec a věřte, že ty necelé 2 kilometry z týnského náměstí se vyplatí zdolat.

Bohatý hudební, divadelní i taneční program začíná už v 10:00 a pofrčí až do 17:00, kdy zakončíme recitálem písničkáře a herce Jiřího Schmitzera. Jeho osobitý hudební projev vás určitě potěší. Nebude chybět ani skupina Epydemye, čerstvě ověnčená žánrovou cenou Anděl za album Kotlina.

Kromě toho vás čeká pestrý jarmark řemesel, dílniček a aktivit, včetně chutného občerstvení a nápojů. „Připravili jsme pro vás setkání s hady, střelbu z luku, májovou poštu s výrobou vlastních pohlednic, zavítá také lodhéřovská Hračkolna Luďka Fialy, Rosa, o. p. s. s výstavou ekologických prostředků pro domácnosti, týnští skauti se zajímavým sportovním vyžitím a zájemci si vyzkouší balanční jednokolo“ uvádí Barbora Šímová, ředitelka Semenec, o.p.s., která akci připravuje a dodává: „Chtěli jsme u nás připravit takovou přehlídku dovedností, řemesel a umožnit návštěvníkům, aby si vyzkoušeli dovednosti, ke kterým se běžně nedostanou. Například vrtání a řezání kamene postupy, které používali neolitičtí zemědělci, nebo štípání pazourku. To budou předvádět odborníci Petr Zídka a Jaroslav Fieger.“

PROGRAM NA PÓDIU:

10:00   Zahájení s májovým tancem MěDDM Týn nad Vltavou a hudebním vystoupením ZUŠ Vodňany

11:00   Kokodák (folk, Týn n. Vlt.)

12:00   Aleluja (sbor, Týn n. Vlt.)

13:00   Divadlo Já to jsem: Eliščiny pohádky

14:00   Mixed Emotions (folk, Olomouc)

15:00   Divadélko na nitce (Planá nad Lužnicí)

16:00   EPYDEMYE (folk, Týn n. Vlt.)

17:00   Jiří Schmitzer (acoustic-punk, Praha)

Akci podporují Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ a Město Týn nad Vltavou v rámci Vltavotýnského oranžového roku 2016 a dotační program Podpora kultury Jihočeského kraje.

Semenec MÁJOVÝ


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů