Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > Novinky > Na Semenec za řemesly

Na Semenec za řemesly



Datum konání:
1.5.2017

Přivítejte s námi jaro ve velkém stylu v Přírodovědném muzeu Semenec.

 Na Semenec za řemesly

Připravili jsme pro vás pestrý program dílniček, řemesel, divadel a hudby. Letos nás se svými stánky navštíví Luděk Fiala a jeho Hračkolna, Kameník Jarda Fieger s broušenou industrií, sběratel kamenů Vladimír Hruška s rýžováním, přadlena Lenka Smržová s kolovrátkem, řezbář, sklářka, hrnčíř i brašnář. Svou práci představí Energy Centre České Budějovice a spolek Kočka v srdci, odvážní si mohou opět popovídat s cizokrajnými hady; zpracování konopí, produkty a informace o této naší tradiční technické plodině vám představí spolek Konopa. S vlastním stánkem zavítá také Krasec a jeho projekt Enviroskop. Enviroskop je  mobilní aplikace mapující ekologicky šetrné turistické cíle v Jihočeském kraji. www.enviroskop.cz

Děti i dospělí si v dílničkách mohou uplést jutový náramek, naplnit voňavý pytlíček, nechat si namalovat obličej či zaplést veselý copánek. Kolo štěstí přinese mnohá překvapení a vítěz celodenní soutěže si doskočí pro hodnotnou hlavní cenu.

Avšak pozor! Co je na této akci opravdu výjimečné? Chceme se pokusit uspořádat zábavu, po které nezůstanou velké pytle plné plastového odpadu. Jedná se o 1. týnský pokus o bezplastový happening!

Nechcete zbytečně připlácet za ekologické kelímky? Vezměte si s sebou z domova svůj hrneček či korbel! Nebudou ani plastové sáčky, nezapomeňte doma síťovky a plátěné tašky na své nákupy!

 

Na pódiu nás čeká pestrý hudební a pohádkový program:

10:00   Zahájení s vystoupením dětí z MěDDM Týn nad Vltavou

11:00   Nebojsa (pohádka z dílny Bářina toulavého divadla)

12:00   Aleluja (týnský pěvecký sbor)

13:00   O skřítku Akorátníkovi (pohádka z dílny Petra Kubaly)

14:00   Hakuna Matata (rytmická skupina, Jindřichův Hradec)

15:00   Kejklířské vystoupení

              Slavnostní vyhlášení vítězů celodenní soutěže ve skoku

16:00   Epydemye

17:00   Neřež

 

Už jen zbývá, aby svítilo sluníčko, a o prvomájovou veselici je postaráno!

 Akci Na Semenec za řemesly podporují Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ a Město Týn nad Vltavou v rámci Vltavotýnského oranžového roku 2017 a dotační program Podpora kultury Jihočeského kraje.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů