Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > Novinky > Víkend otevřených zahrad

Víkend otevřených zahrad



Datum konání:
10.6.2017
Datum ukončení:
11.6.2017

green_pantone_384.jpg

Program sobota 10. 6.VOZ_ 2017_Semenec.jpg
10:00 Za zelení do města
komentovaná prohlídka parky a zelení Týna nad Vltavou
sraz v 10:00 u MDK Sokolovna
14:00 Semencem hravě
komentovaná prohlídka Přírodovědným muzeem Semenec
Program neděle 11. 6.
14:00 Botky samochodky

 Workshop výroby bosonohých sandálů

Na letošní ročník Víkendu otevřených zahrad jsme pro vás připravili nečekanou lahůdku. Společně se správcem městské zeleně a zahradním architektem Ing. Jaroslavem Šímou se vypravíme na vycházku zelení Týn nad Vltavou, dozvíme se, co všechno péče o zelěň obnáší, jaké radosti i starosti jsou s ní spojené, a jaké významné prvky zeleně v Týně máme. Setkáme se v 10:00 u MDK Sokolovna, projdeme náměstí, parky na nábřeží, Vinařického náměstí a zakončíme ve zbrusu nově upraveých Bedřichových sadech. Chcete vědět, jak se město o zeleň stará a máte jiné otázky k tomuto tématu? Pak se připojte k příjemné dopolední vycházce. (zdarma)

V sobotu odpoledne ve 14:00 nás čeká hravá prohlídka Přírodovědného muzea Semenec spojená s hravými aktivitami pro všechny, kdo mají rádi přírodu a chtějí si v ní zaskotačit.
(v rámci běžného vstupného do muzea)

V neděli ve 14:00 čekáme všechny, kdo si chtějí vytvořit vlastní bosonohé sandály.
(poplatek 400 Kč na materiál)

Víkend otevřených zahrad podporuje Jaderná elektrárna Temelín a město Týn nad Vltavou v rámci projektu Vltavotýnský oranžový rok, akce je finančně podpořena Jihočeským krajem v rámci sítě Krasec.

 

Průvodcem parkem, o.s. ve spolupráci se Společností pro zahradní a krajinářskou tvorbu, o.s. a Národním památkovým ústavem opět připravili již VII. ročník Víkendu otevřených zahrad ve dnech 10.-11.6.2017.
Tato událost, která vznikla ve Velké Británii (Open Garden & Squares Weekend), probíhá vždy během druhého červnového víkendu. Otevírá běžně nepřístupné zahrady a těm ostatním dává novou dimenzi poznání a netradičních zážitků. Projekt nabírá na ohlasu a tradici v celé Evropě a stává se jedním z hlavních článků šíření osvěty o klenotech zahradního umění. V České republice se do Víkendu otevřených zahrad zapojují jak běžně nepřístupné zahrady, tak i parky a veřejná prostranství, ve kterých se v průběhu dvou dní snažíme přiblížit veřejnosti jiným zajímavým způsobem zahrady. Prostřednictvím průvodcovaného programu, jehož hlavním úkolem je oživit zájem lidí o tyto plochy, které jsou primárně pro veřejnost určené. Obvyklou formou jsou komentované prohlídky doplněné dalším kulturním programem.

Další podrobnosti o akci: www.vikendotevrenychzahrad.cz


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů