Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > Novinky > Laco Deczi a Celula New York

Laco Deczi a Celula New York



Datum konání:
28.5.2015

Semenec, o.p.s pořádá již podruhé koncert výborného a světově proslulého jazzového trumpetisty Laca Decziho. Koncert se koná ve čtvrtek 28. 5. v 19:00 hodin v MDK Sokolovna v Týně nad Vltavou. Předprodej vstupenek bude zahájen 1. 5. na Semenci na akci Na Semenec za Kelty, poté bude pokračovat v pokladně MDK Sokolovna.

Trumpetista, skladatel, kapelník a amatérský malíř Laco Deczi se narodil v roce 1938 ve vesnici Bernolákovo na Slovensku. V roce 1962 odešel z Bratislavy do Prahy kde působil až do své emigrace v roce 1985. Po několika měsících strávených v Západním Německu nakonec definitivně zakotvil ve Spojených státech kde žije do teď.

Více o Lacovi

Proč pořádáme koncert? Máme k tomu zvláštní příležitost. V těchto dnech dokončujeme novou panelovou výstavu, kterou si budete moci od července prohlédnout v našem muzeu: Historie veřejné zeleně a s tím spojené spolkové činnosti v Týně nad Vltavou.

Téma výstavy je sice historické, ale množství dobových fotografií a archivních materiálů může být zajímavé pro každého, kdo by chtěl vědět, jak vypadal Týn a jeho zeleň v různých obdobích minulosti. Zvláštní pozornost klademe na letecké snímky. Uvidíte jak současné, tak historické a jejich srovnání vám možná vyrazí dech...


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů